sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Yrttiympyrä

 Yrttiympyrän kuulumisia. Myyrä asustaa ympyrässä, tuo kuutio tuossa kuvan etualalla pitää ikävää ääntä säännöllisin väliajoin, miun yrttejähän ei ilmaiseksi myllerretä :D Se toimii auringonvalolla, tuo piipitin, ei se myyrä.

 
 Iisoppi on viihtynyt ympyrässä jo vuosia, sitä olen jakanutkin sinnetänne. Vähän nyt kuvassa sikinsokin, mutta yleensä ottaen pysyy ryhdikkäänä koko kesän ilmoista riippumatta.  Ystävälläni on sen verran parempi maa tuolle, jotta hän sanoi ettei sitä voi minne vain istuttaa, rupiaa kuulemma leveilemään.

 
 7 pientä kääpiötä ja piparminttu. Oikealla uusi tulokas lippia (Lippia Citriodora Colada) voimakkaan sitruunantuoksuinen yrtti. Käytetään jälkiruuissa, jäävedessä.

 Mäkimeiramilla on kokonaan oma kolmionsa.

 Salviani on nyt saanut seurakseen tuon punertavan salvian (Salvia officinalis Purpurascens). 50 sentillä pelastin sen eräästä taimimyymälästä, hiukan on vielä alakuloisen näköinen, mutta eiköhän tuo siintä virkoa viimeistään ensi keväänä.

 
 Sitruunamelissaa. Sitä kannattaa pureskella päänsärkyyn, auttaa kyllä.

 
 Sveitsin minttu (Mentha piperita Swiss) ja curry-yrtti (Helichrysum italicum). Älä anna noiden sanahirviöiden häiritä. Laitan ne tänne, koska olen huomannut jotta kasvien nimet häviävät aina ajan saatossa vaikka kuinka niitä kirjottelisi jonnein, mutta täällä ne ovat tallessa ja löytyvät tarvittaessa. Sveitsin minttu kerää perhosia.

 Timjamista en luovu koskaan. Patojen ja kattiloiden tärkein mausteyrtti.

 
 Siirsin venäläisen rakuunan keväällä aurinkoisempaan kohtaan rinkiä ja sen takia jurottaa luultavasti koko tämän kesän. Melekonen murjottaja. Näyttää siinä olevan viinisuolaheinäkin.

 Gynostemma jiaogulan. Kuolemattomien yrtti. Tästä keittelen teetä.

 Tässä kohtaa tarvisin apua. Mikä tämä on. Monivuotinen. Hämärästi muistelisin jotta olisi jonkinmoinen katkero. Ei aavistustakaan. Kertokaa oikeesti jos tuon tunnistatte.

3 kommenttia:

  1. Onpa upea yrttiympyrä! Kauniisti toteutettu ja mielenkiintoisia yrttejä täynnä.

    VastaaPoista
  2. Voisiko tuo viimeinen olla tuoksuruuta? Keltaiset kukat?

    VastaaPoista
  3. se se on http://www.yrttitarha.fi/kanta/tuoksuruuta/

    VastaaPoista