Paperitähti / kahvipussipannunalunen

 Leikkaa paperista samankokoisia neliöitä noin 20-24 kpl, riippuu vähän siitä minkä kokoisia ne ovat. Miun kranssissa on neliön sivu noin 15 senttiä. Taita neliö kahtia, avaa ja taita toiseen suuntaan. Lopputuloksena plussa paperin keskellä.

 Tee lentsikka aloitus. Taita kaksi kulmaa keskelle.

 Taita kahtia niinkuin lentsikankin taittaisit.
   
 Taita kuvan tavalla salmiakiksi ja avaa. Jos taitat väärään suuntaan tulee kolmio.

 
 Käännä tuo äskeinen taitos toiseenkin suuntaan ja avaa jälleen.

 Ota vasemmalla kädellä kiinni näin...

 ... ja oikealla näin. Kuvasin itse niin ei kädet riittänyt. Elikkäs siulla pitäisi olla molemmat kädet kiinni paperissa nyt. Työnnä oikealta vasemmalle...

 ...ja pitäisi syntyä tämmöinen minikruunu. Sitten vaan taittelet näitä useampia.

 
 Ja eikun yhdistämään. Tämä on vaikea neuvoa, ehkä mahdoton, mutta yritän. Tuijota kuvia tarkasti, kyllä se sieltä pitäisi löytyä. Toinen työnnetään toisen sisään ja toisen lärpäkkeet taitetaan toisen sisään. Kuvassa näkyy taitokset mistä tulisi taittaa, siulla ei niitä näy, kun et ole vielä taittanut. Pidä alhaalta kiinne molempien kulmista.

 
 Tuossa lärpäkkeet jo sisään taitettuna.

 Tässä kuvassa työ on toisin päin kädessä. Elikkäs taitos on tulossa tuonne oikialle päin.

 Siinä kuvaa ylhäältä päin.

 
 Jos haluat, voit tehdessäsi laittaa neulalla langan joka kärjestä joista muodostuu se kukan keskusta. Näin saat "kukkaan" vähän ryhtiä jo tehdessä ja onhan se valmiinakin varmaan jämäkämpi.

 Huomaat kyllä koska olet laittanut kranssiin tarpeeksi "paloja", sitten vain yhdistät samanmoisella taitoksella kuin tähänkin asti. Ripustusnauhan voit vaikka liimata piiloon tuonne jonnekin väliin.

 Ja TADAA. Siinnä se on. Pääsiäiskukka. Pääsiäiskranssi. Pääsiäistähti. Mikä nyt onkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti