Mosaiikki-betoni juoma-allas


 Heti puuttuu näemmä eka kuva, mutta selitellään. Saneerauslaastini on pakkasenkestävää, mutta ei kuulemma kestä jatkuvaa vedessä oloa, niinpä laitoin ensin "vesiosaan" lähmien tavallista sementtiä. Siihen pintaan työnsin kasvien lehtiä, nurjapuoli sementtiin päin. Päälle muovi ja sen päälle painoksi hiekkaa.
 
 Kuivattelin kolmisen tuntia muistaakseni, sitten otin lehdet varovasti poies. Jos antaa kuivua kauhian kauan, lehdet ei lähde kuin kulumalla.

 
 Yläreunaan liimasin kirpputorilöytöni, lasikiviä, saneerauslaastilla. Tuo oli hyvää soossia, ei yhtään valunut tuon sementtiosion päälle.

 Tässä kuvassa onkin jo kaikki kivet liimattuna. Kuivumista odotellessa tein saneerauslaastista löysän soseen, jonka levitin ihan maalauspensselillä tuohon kulhon reunaan ja pohjapuolelle, siis sivuille, pöh, miten se sanotaan.

 
 Kun kivet oli liimautunut kunnolla, levitin lasikivien päälle uuden kerroksen paksua saneerauslaastia. Sen kuivuttua jonkin verran tulee se homman jännin ja epätoivoisin kohta. Pitäisi pyyhkiä kivien päältä ylimääräinen pois, silloin kun se vielä lähtee, mutta välisoossi pitäisi olla sen verran kuiva jottei se lähtisi kokonaan. Kostealla autonpesusienellä vetelin ensin suurimmat soossit poies, saabbiahan sillä sienellä ei kannata sitten enää pestä. Kuivuessaan kiviin jää tähmää, miä sitten hinkkasin jokaisen parisataa kiveä yksitellen pehmiällä kankaalla ja lopulta kynsillä raaputtelin kuivaneet kohdat kivien pinnasta. Mutta kun seura on hyvää, mikäs siinnä on raaputellessa ja juoruillessa.

 
Ja TADAA, valmista tuli. Eikun kuivatellaan jokunen päivä, ennenkuin oravat pääsevät juomaan.

 Loppusaneeraussoossista tuli sydämiä kiviin. Pensselillä sutasin sydämen kiven pintaan ja painelin mosaiikkipalat perään.

2 kommenttia:

  1. Olen ekakertalainen näillä sivuilla.Tätä taitoa olen haaveillut oppivani, siispä hakeudun ensitalvena oppimaan.

    VastaaPoista
  2. Olipa mielenkiintoinen kuvaus ja tulos nättiä silmänruokaa..kiitos :)

    VastaaPoista