torstai 9. elokuuta 2012

Kuolemattomien yrttiä rullalle

Tämä kuolemattomien yrtti talvehti hyvin ja on hienosti lähtenyt leviimään. Hyvässä maassa saattaisi kasvaa ihan mahettomaksi. Tunnetaan myös nimellä lohikäärmeenparta tai jiaogula. Tää kuulemma laskee huonoo kolestroolia ja verenpainetta. Tiedä häntä, mutta Kiinassa seuduilla missä tätä käytetään päivittäin, ihmiset elää porskuuttavat poikkeuksellisen pitkään.

Miä en saa mennä keittiön pöydälle. Vähän vaan nojaan, jotta paremmin näkisin. Tehdään äiskän kanssa teesekoituksia, tässä on nyt piparminttua, sveitsin minttua ja kuolemattomien yrttiä. Rullataan tommosia tötteröitä ja heitetään pakkaseen. Kyllä nyt riittää talvella tarjoilla teetä mummillekin, kun tulee miuta kattomaan.

13 kommenttia:

 1. Etutassuja ei lasketa pöydällä oloksi!
  Sulla on Myrtti niin suloisen suloinen profiilikuva sun kommenteissa, piti ihan klikata sitä isommaksi ja olet niin söpö pikkuinen siinä että voisin syödä sut! Yrttien kanssa tai ilman ♥

  VastaaPoista
 2. Itsekasvatetuista yrteistä tuleekin hyvää kuumaa juomaa talven kylmyyteen :)

  VastaaPoista
 3. Vau, Yrttikissa Myrtti työn touhussa.

  VastaaPoista
 4. moikka myrtti.. terkkuja titiltä

  VastaaPoista
 5. Saila: yäk, pusuja...
  Ano: Moi moi Titi, mitä siä oot puuhaillu?

  VastaaPoista
 6. Ihana juttu kun Myrtti mummia ajattelee. Kyllä sinusta kohtelias kissa tuota menoa kasvaa. Oikeat pöytätavatkin ovat jo hallussa.

  VastaaPoista
 7. Sinäkin olet siirtynyt "tänne puolelle".Onpas mukava.Kirjauduinkin heti lukijaksi.Ja kiitokset kommentista.

  Kylläpäs siellä on äiskällä mukava apulainen.Täälläkin pitäisi opetella laittamaan yrttejä,niin ovat hyvännäköisiä.

  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 8. Parempi tarkastella yrtit kunnolla, kun tuovat pitkää ikääkin. Kissoille sitten seitsemän pitkää ikää vai kuinka se olikaan : )

  VastaaPoista
 9. Ihanko avomaalla talvehtii tuo kuolemattomuuden yrtti? Minulla on se kasvamassa kasvihuoneessa amppelissa. Aika hassu juttu kun sen alapuolella on kurkku. Kurkku kiipeää ja kietoutuu siihen kuolemattomuuden yrttiin, tai kuolemattomuuden yrtti kietoutuu kurkkuun, oli miten oli mutta aika solmussa ovat! Juon sitä yrttiteenä pipar ja suklaamintun kera, kun ei siinä itsessään juuri makua ole!

  VastaaPoista
 10. Jonna: Jups, ihan avomaalla talvehti. Miullakin se on kietoutunut kaikkeen mikä on ympärillä ja samasta syystä laitan piparmintun sekaan, oikeestaan jopa pahaa sillaseltaan :D

  VastaaPoista
 11. Voi juku! Tulisikohan omastanikin yhtä tuuhea! Nyt pari huteraa, sisällä talvehtinutta tainta odottaa kohtaloaan... en meinaa uskata leikata, vaikka siitä varmaan lähtisi tuuheeutumaan. Molemmissa taimissani kaksi vartta :p. Kyllä se kai siitä :D

  Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan kulkee kuin köynnös maanpintaa pitkin. Itse en ole omaani leikannut, muuten kuin sadonkorjuussa. Ilmeisesti hyvinkin helppo kasvi, kun meillä hyvin harva menestyy, on niin kuivaa ja varjoisaa.

   Poista