Taimipotti sanomalehdestä


 Kätevä ja nopea taimipotti sanomalehdestä

 Leikkaa lehdestä selkätaitos poijes. Näin saat pinon sopivan kokoisia lehtiarkkeja.

 Ota kämmenselkään kaksi palaa maalarinteippiä, oliiviöljypullo viereesi ja yksi sanomalehtiarkki.

 Taita lehti kahtia pituussuunnassa. Älä taita ihan puoliksi, vaan jätä tuommoinen viiden sentin yksinkertainen osuus kuten kuvasta huomaat. Siintä tulee potin pohja ja on hyvä, että se on ohuempi, jotta juuret jaksaa puskea läpi. (Taita vain kolmasosa, jos haluat syvempiä potteja)

 Käännä lehti ja taita tuommonen sentin reunus oletettuun potin yläreunaan vahvikkeeksi. Ohjeissa ei yleensä tuota ole, mutta miusta se vaan näytti kivemmalta silleen :) (Älä tee tätä taitosta, jos haluat niitä vieläkin syvempiä potteja)

 Sitten pullo kylelleen paperin päälle (ei reunaan asti, kun siintä pitää tulla se pohjakin) ja pyörität kevyesti paperin ympärille.

 Teipin palalla kiinni. Myynnissä on simmonen laite, millä tän voi tehdä ilman teippejä, mutta miulla nyt ei simmosta ollut ja tuo on niin nopiaa kun käyttää maalarinteippiä apuna :D

 Nosta pullo suulleen.

 Taita reunat pohjaksi silleen suurpiirteisesti.

 Toinen teipin pala tähän kohtaan, jotta pohja pysyy kiinne.

 Pullo pois ja TADAA, potti on valmis.

 Ota tuommoinen isompi astia, kaupan leikkelerasia esim, laita sinne pohjalle sanomalehti taitellen ja sitten potit siihen pystyyn. Ideana on altakastelu, juuret vahvistuu, muttei tarvitte kasvaa pituutta vielä kauhiasti.

    Mullat tötteröihin ja taimet tietty kanssa. Ja eikun nimitikut pystyyn multaan. Nyt ei tarvitte enää kuin vettä ja rakkautta. Ensin kastelen päältä, mutta kun kasvattelee vähän juuria, siirryn altakasteluun. Kuvassa vielä ilman vettä, siksi näyttävät niin haljukoilta. Tuossa on nyt kätevä ulkoiluttaa taimia, ei tarvitte kantaa potti kerrallaan. Valmispotit ei yleensä sovi jämptisti omiin lootiin, tällä tavalla voit tehdä sen kokoisia potteja kuin haluat ja ennenkaikkea potit ovat korkeampia. Sitten kun istutat taimet ulos, voit kaivaa taimen pottineen päivineen maahan. Eikun taimenkasvatusiloa!


1 kommentti: