Mosaiikkimuna ja -rasia

 Ensin piirsin styroksimunaan apuviivoja ja itse kuvion.

 
 Kuvio kannattaa värittää, tähän tuon värisiä paloja ja tuonne tuonvärisiä. Helpottaa liimaamista.

   
 Pilkoin paloja pienemmäksi mosaiikkipihdeillä. Tähän on varmaan monia tapoja, mutta miä tykkäsin käyttää apuna tuommoista jäykkää pussia, senkun sujautti pihdit sinne ennen naksauttamista, niin eivät lasinsirut lennelleet pitkin huonetta.

 
 Ensin käytin tavallista puuliimaa, mutta eihän siintä mitään tullut tuommoisella kuperalla pinnalla. Palat läksivät luisuun, oli tuherrettava pieni pala kerrallaan ja annettava kuivua. Läpinäkyvällä silikoonilla saatiin hommaan vauhtia, simmoista mitä käytetään akvaarioihin. Saa pienissä tuubeissa rautakaupoista esim.

 Tilasin soft glass paloja ensimmäistä kertaa, enkä arvannut jotta pussissa voi olla nuin erivärisiä vihreitä, kun luulin vain yhtä väriä tilanneeni. Ei se sinänsä haittaa, mutta hyvä tietää jos on tarkkoja suunnitelmia :)

 
 Kun liima on kunnolla kuivunut päästään laastin levitykseen. Saumauslaasti rautakaupasta on varmaankin edullisin vaihtoehto. Ostaessa on huomioitava tuleeko mosaiikki ulko- vai sisäkäyttöön. Miulla itsellä sattui olemaan tuommoista "mosaiikkisementtiä", suhde oli jotta vettä jonkinverran ja sementtiä sitten tuplasti. Eka satsin tein liian vetelää, mutta äkkiä kyllä huomaa mimmoista sen pitää olla. Hanskat pitää olla, tuo on myrkkyä. Onneksi oli juuri pari kaunista aurinkoista päivää niin sain työskennellä ikkuna auki.

 
 Tuota reunaa ensin epäröin, jotta miten mahtanee onnistua, mutta teippaus vaan reunaan ja soossia pintaan. Kun soossi on kuivahtanut noin 15-25 minuuttia, pyyhitään pehmeällä rätillä palat puhtaaksi ja samalla tuo reunakin tuli siistiksi kuin itsestään.

 
 Rasian päälle painoin kolot pehmeään laastiin rintaneulalle ja liimasin myöhemmin sen siihen silikoonilla. Helpompi esine kantsii kiinnittää suoraan  samanlailla kuin lasipalatkin. Ja tadaa, valmista tuli.

 

2 kommenttia:

  1. Oi, kuinka kauniita munia ja rasia:)

    VastaaPoista
  2. Voi että on komeita! Oon ihan nyt sinun blogin koukussa! :)

    VastaaPoista