keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Meillä syödään vuohenputkia

Tässä se on. Miä tilasin äiskälle Raija Kivimetsän Hulluna hortaan. Arvatkaa kuka pääsee kesällä luontoretkille etsimään villivihanneksia, heh, oli niinkun oma leh... kolli ojassa. Ei meillä sitten enää itketä/kitketä  vuohenputkea, me syödään ne.

 Pakkasilla tehtiin jääkukkia savipotteihin. Nuo säilyy ulkona pitkälle kevääseen. (Vettä ilmapalloon ja pihalle, you know, joku voisi niitä erehtyä luulemaan strutsin muniksi, en miä.)

 Loput kasattiin jääpallolyhdyksi.

 Muistatteko miun taistelukaverin, Kopernikuksen? Hää oli meillä jouluna hoidossa. Nyt Kopernikuksellakin on ihan oma blogi, käykäähän moikkaamassa, jottei hänen tarvitte siellä Kalliossa yksikseen moukua.

 Eipä muuta. Lähdemme iltakierrokselle. Zau.

22 kommenttia:

 1. Täytyykin vinkata kattiloille, että voisivat ottaa sinusta mallia ja tilata tuon kirjan. Kreikkalaista keittokirjaa lukiessani kesti aika pitkään tajuta, mitä horta tarkoittaa..luulin, että se on joku tietty kasvi.

  Kauniin näköiset nuo isot strutsin munat ja kissakomistuksia kaksin kappalein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon melkonen hortakolli. Kaikki villivihreä maistuu pihalla. Kiitos, komistuksiahan myö...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eipä mitään. Äiskällä meni puoleen yöhön kun ei malttanut millään käydä lukemiseltaan maate. Miä vaan haaveilen kevään ensimmäisistä retkistä.

   Poista
 3. Joo, ja ku teijän vuahenputket loppuu, niin meil löytyy niitä aarin verraan, joten tervetuloo sadonkorjuuseen. Äippä hihkuu tos viäres, että voi jopa vähän maksaa, jos tuutte kerään ne horsmat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootas kun miä postaan ekat vuahenputkimakuelämykset <3 Teiän aarille tulee tungosta :D

   Poista
 4. Mie yritin arvata kirjan nimee, päädyin aiihen että se on hullu hortonomi - ei ihan osunu kohilleen :/
  Mutta Myrtti, sinuu tulee ikävä kun näin harvakseltaan tavataan, koitapas piristyä kevättä kohti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon ihan pirtee, äiskässä on jotain vikaa kun ei muista kameraansa kannella, pöh. Hullu hortonomi on kyllä oikeesti melko naseva nimi tai hullu hortokolli...

   Poista
 5. Kivat noi strutsinmunat! Vuohenputki on kyl ärsyttävä kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syödään ne ärsyttävät putket , heh, enpä kehuskele enempiä ennenkuin keväällä maistan...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti! Me niitä munimme pakkasilla jo ihan perinteisesti. Tai en miä vaan se strutsi, miulta tulisi vain kollinmunia...

   Poista
 7. Sulla on Myrtti aika terveelliset noi harrastukset ja elämäntavat. Eipä ihme, että turkkikin on noin komeassa kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon hortokolli, villikolli, villihortokolli... ps. syön joka päivä villirucolaa ja iskä antaa miulle päivittäin kämmenlämmintä luomukookosöljyä, siinnä karvan salaisuus, ei kerrota muille.

   Poista
 8. Noinkohan sinulle vuohenputket maistuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsellaan ja maistellaan, miä kyllä tykkään villivihreistä kovasti :)

   Poista
 9. Toiset on hulluna hortaan, toiset taas hortoiluun. Varsin hyvä veto Myrtti! Retkiä siis tiedossa:) Meillä selailtiin tuota kirjaa viime kesänä, olivat vuohenputket päässeet jo liian isoiksi silloin. Ehkä keväällä sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, keväällä maistellaan, vertaillaan sitten makuelämyksiä :D

   Poista
 10. Vau. Vaikka oot noin nuori poika, osaat silti ostella hyvät lahjat!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Myrtti kun otit jäähaasteeni vastaan. Upeita strutsinmunia. Oikeeta luomuruokaa;) namm♥
  Linkitin kuvasi blogisivulleni ja liityin oitis lukijaksi. Täytyy ihan perehtyä ajan kanssa tänne ihanuuteen. Varsinkin kukkakaali vaikutti mainiolta idealta. Mulla on jo tehtynä kanaverkosta pallo ja olen sen täyttänyt sanomalehdellä. Sopivaa liinaa olen etsiskellyt kuvioksi mutta vielä on vaiheessa. Tällä hetkellä se pallukka on sammalella vuorattuna pihalla mutta anskattoo nyt kun tulee kesä niin...
  Lumen keskeltä vilkuttelee Kaisa

  VastaaPoista
 12. Ootko antanu jauhetta Myrtillekkin kun ootte molemmat niin pirteitä. Mä en pääse kommentoimaan Kopernikuksen Blogissa.

  VastaaPoista
 13. Ompas mahtavia jääpalloja :)

  VastaaPoista